Breaking News

Er du træt af snorken? Stop snorken nu!

Snorken kan forstyrre nattesøvnen meget. Det forstyrrer sjældent den der snorker, og rammer i stedet partneren ved siden af. Er det rigtig slemt kan det også høres gennem væggen. Det er ikke noget man selv kan høre, og derfor bliver man som regel først bevidst om det, når man sover i samme rum med andre. Mange bliver flove og selvbevidste, da de ikke ønsker at være til gene for andre. Så hvad kan man gøre?

Der kan være mange årsager til snorken

Helt basalt set, så snorker man når luften gennem munden får det bløde væv i svælget til at vibrere. Hvad der får luften til at vibrere, kan afhænge af mange forskellige ting. Så for at stoppe din snorken, er du nødt til at undersøge hvad der får dig til at snorke. De mest kendte årsager er: rygning, alkohol, allergier, tilstoppet næse, forstørrede mandler/polypper, stor tunge, fedtvæv og meget mere.

Der findes mange forskellige råd til hvad man kan gøre, og det afhænger naturligvis af hvad der forårsager din snorken. Måske er det én, måske er det flere faktorer? Er du i tvivl om hvad det er, kan du få hjælp til nærmere undersøgelse på søvnklinikker.

Snorken kan være tegn på farlige lidelser

Måske tænker du at din snorken bare er en uheldig vane, og at det ikke er så slemt. Rigtig mange mennesker snorker når de sover, men det gør det ikke til en normal funktion i kroppen, blot en hyppig ‘lidelse’. For selvom du ikke bemærker det selv, så kan snorken være et advarende tegn på søvnapnø. Det er en lidelse hvor man stopper med at trække vejret i længere tid. Er det en alvorlig grad af søvnapnø, vil det gå ud over din søvn. Du vil være mindre udhvilet efter natten, og det kan i høj grad påvirke din livskvalitet. For ikke at glemme følelsen af at blive kvalt om natten. Derfor er det vigtigt at undersøge sin snorken.

Behandling af snorken

Hvordan kan man så behandle snorken? Som sagt findes der mange former for behandling, og det afhænger af hvilke faktorer der spiller ind, når man snorker. Er der tale om ting som rygning, alkohol og overvægt, er det faktorer som man selv kan håndtere. Er der tale om forstørrede mandler eller polypper, kan man oftest få dem fjernet. Og så er der nogle af de sidste faktorer, som ikke bare kan fjernes eller behandles selv.

Her vælger mange at bruge en god billig snorkeskinne. Det er en skinne eller bøjle, som du former efter dine tænder, således at den passer personligt til dine tænder. Når den er formet korrekt, tager du den i munden når du skal sove. Skinnen virker for mange, fordi den holder tænder, og dermed også kæbe, på plads. Det giver bedre passage for luften, og mindre risiko for at snorke.

Det er en let behandling, og den er klar værd at prøve, da den netop ikke koster så meget på markedet.