Breaking News

En a-kasse efter eget valg

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil man gerne sikre sig selv så meget som muligt, da man ikke pludselig vil stå med en meget lav indkomst, hvis man mister sit arbejde. Det kan man gøre på mange forskellige måder, hvor man blandt andet kan gøre det ved at melde sig ind i en fagforening eller en a-kasse. Hvis man kun melder sig ind i en fagforening, så vil man ikke kunne på den måde få direkte hjælp med ens indkomst, hvis man mister sit arbejde. Det gælder kun for rådgivning og sådanne ting, der kan hjælpe en videre, hvis man mister sit arbejde.

En a-kasse kan sikre en på mange flere måder og er også et økonomisk sikkerhedsnet, som man ved altid vil være der, selv når man mister sit arbejde. Det kan nemlig være en fuldkommen uduelig situation, hvis man mister sit arbejde, da man vil komme direkte på kontanthjælp derefter. Det er ikke en særlig høj indkomst og kan nødvendigvis ikke holde ens familie kørende over længere tid, hvis man bor flere personer sammen eller er en familie med fællesøkonomi. Man får nemlig mulighed for at kunne få dagpenge, når man er medlem af en a-kasse, som er en del flere penge end en normal kontanthjælp.

Indmeldelse i en a-kasse skal ske i god tid

Når man gerne vil være en del af en a-kasse, så har man en hel del forskellige muligheder, som man kan vælge imellem. Man har nemlig muligheden for at melde sig ind i en a-kasse uafhængig af en fagforening, hvis man ikke ønsker, at det skal blandes sammen. Derudover kan man i sammenhæng med sin fagforening tilkøbe en a-kasse, så man har begge ting samme sted. Det er dog vigtigt, at når man melder sig ind i en a-kasse, at man så gør det i god tid. Man skal nemlig have været medlem i et bestemt stykke tid, før man kan få dagpenge. Kilde: Akassefinder