Breaking News

Akupunktur for dig, som tror på det hele menneske

Akupunktur er en gammel behandlingsform, den er faktisk over 4000 år gammel, som stadig virker. Den er bygget op på troen, at hele vores kroppe hænger sammen, altså at ryggen kan påvirke hovedet og fødderne kan påvirke overkroppen og så videre. I det store hele, er det små nåle man indsætter ved nervepunkter, som så stimulere de nævnte nerver. Behandlingen er dog langsom, så man skal gøre det et par gange for at se resultater. Det positive ved det, er dog at behandlingen er ganske bivirkningsfri.

Er akupunktur en videnskabelig behandlingsform?

Akupunkturen har sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi og den kritisktænkende ville nok være bange for, at det hele derfor bare er overtro. Men i mere moderne tid, har man kigget kritisk på akupunktur og studeret det med videnskabelige øjne. Der bliver stadig undersøgt hvor meget akupunktur egentlig kan hjælpe og om den kan helbrede sygdomme, men resultater indtil videre viser positive for, at akupunktur har helbredende effekter. Det kan især hjælpe hvis man mærker smerter og andre symptomer.

Som sagt hjælper akupunktur bedst på smerter i led og muskler. Det kan også hjælpe på migræne og spændingshovedpine. I visse tilfælde har det også vist sig nyttigt imod kvalme for kvinder, der går gennem en graviditet. Det kan derfor også hjælpe dig, hvis du har søvnproblemer, men dette er ikke garanteret. Som sagt bliver det stadig undersøgt hvor bredt og hvad præcist akupunktur kan hjælpe med, men det er altid en god ide at gå til lægen og udspørge dem, hvorvidt de mener akupunktur ville være gavnligt for dig.

Hvor kan man behandles?

Akupunktur er i dag et ganske udbredt fænomen og det burde derfor ikke være det mest vanskelige at finde et sted i nærheden af dig, hvor du kan blive behandlet. Man kan for eksempel finde en del klinikker på Sjælland, især befolkningen i Roskilde er heldige på dette punkt. Og gående ind i fremtiden, vil der højst sandsynligt være endnu flere klinikker, eller behandlingen vil i hvert fald være mere udbredt iblandt eksisterende klinikker, da det er et lovende behandlingsområde og man er fuldt i gang med at undersøge, alle de positive virkninger som behandlinger tilbyder. Det er noget, som ikke kan gå for stærkt. Så hvis du overvejer at opsøge en akupunkturbehandling, er der i det mindste ikke risikoer, som bør holde dig fra det.