Breaking News

Datingsider – fra mærkeligt til mainstream

Jeg husker tydeligt for år tilbage, hvordan man anså datingsider som et sted, hvor folk desperat opsøgte kærligheden som en erkendelse af, at den var fejlet i det virkelige liv. Jeg var selv én af dem, der var af den overbevisning, men meget har ændret sig siden!

For mit eget vedkommende tror jeg, det var Tinder, der blev en stepping-stone til de virkelige datingsider – både gratis dating og ved brug af betalte profiler. Og når jeg siger virkelige datingsider, så mener jeg dem, der har væsentligt mere substans end et skub med tommelfingeren til højre eller venstre. Mange af de online datingnetværker har nemlig en helt andet sæt værktøjet at mødes over end bare det umiddelbare førstehåndsindtryk fra et profilbillede.

De legitime datingsider – hvis man kan tale om sådanne – har nemlig en indgangsvinkel, der er mere tiltrækkende for mig. Tag bare et kig på f.eks. https://netdatingsider.dk/. Her kan du lynhurtigt se, de mest populære datingsites online, og der er oven i købet opgivet målgruppe og medlemstal OG så kan du ikke mindst se, om der er mulighed for gratis dating.

Ligeledes har mange af de her datingportaler en bestemt tematik, de følger. F.eks. er Senior for de ældre, mens Partner med niveau er for de veluddannede, der ikke blot vil have et flot modstykke fra det andet køn, men også et begavet et af slagsen.

Jeg er selv fan af den sidstnævnte service, da jeg synes, man allerede har skillet fårene for bukkene, hvilket jeg ikke håber, bliver opfattet arrogant. Jeg har simpelthen bare erkendt, at jeg ikke har lyst til at bruge mere tid på potentielle partnere, der viser sig at mangle, det der skal til for at skabe modspil. Derfor søger jeg nu målrettet- og med en smule hjælp fra maskinen.

Målrettede partnerforslag – der virker!

Jeg må indrømme, jeg var glad for muligheden for at blive en del af en datingside med mere til sig end en swipe-funktion. Men jeg havde aldrig regnet med, jeg kunne overlade mine præferencer til en ”maskine” og få målrettede partnerforslag serveret for mine (digitale) fødder. Ikke desto mindre er det fantastisk, hvad en række input felter kan give af output. Jeg har i hvert fald haft nogle utroligt interessante dates på baggrund af partnerforslag. Og selvom det endnu ikke er blevet til den store kærlighed, er denne type muligheder i min hektiske og travle hverdag en af årsagerne til, at jeg sagtens kan forstå, hvorfor datingsider – og apps for den sags skyld – er gået fra mærkeligt til mainstream.

Måske det skal ses i lyset af de sociale medier, der også har rykket ved vores digitale selvfremstilling og måden vi præsenterer os på – samt hvad vi anser for acceptabelt i den her ”offentlige privatsfære”, om man vil.

Alt i alt ser jeg personligt ingen grund til at fravige de digitale medier i jagten på kærligheden. Man skal da absolut ikke være bleg for at stikke snuden frem i det lokale supermarked, hvis man møder en sød pige, der er svær at stå for. Men med vores tidspressede livsstil, ser jeg mine muligheder for at finde kærligheden som større på de online datingsider. I hvert fald indtil det modsatte er bevist.