Breaking News

De 5 kærlighedssprog

Måske har du lagt mærke til, at du selv og din partner viser jeres kærlighed på forskellige måder? Det kan være, at din partner er god til at give dig gaver. For dig selv betyder det måske mere, at I tilbringer en masse tid sammen.

Det er helt normalt og naturligt, at de to mennesker i et parforhold ikke udtrykker deres kærlighed på helt samme måde. Der findes groft sagt 5 måder at vise kærlighed på. Vi har alle en foretrukken metode og måske en nummer to. Når der er 5 forskellige metoder, kan du nok regne ud, at der vil være mange parforhold, hvor parterne har forskellige sprog.

Kærlighedssprogene

Det ene kærlighedssprog er anerkendende ord. Foretrækker man det sprog, betyder søde ord og ros meget for en.

Der er også samvær, som er dit kærlighedssprog, hvis det betyder mest for dig at tilbringe tid sammen med din partner.

Det kan også være, at det betyder meget for dig, at han jævnligt kommer med blomster og giver dig smykker og andet sødt. Så er dit foretrukne kærlighedssprog gaver.

Skal gaverne ikke være fysiske, men hellere være tjenester eller søde handlinger, så foretrækker du det kærlighedssprog.

Til sidst er der berøring, som handler om kærtegn og det at røre fysisk ved hinanden.

Kend dit kærlighedssprog

Det er en stor fordel i et parforhold at kende sig selv og sin partner. Måske specielt når det kommer til kærlighedssprog. Så kend dit kærlighedssprog, og overvej din partners.

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvilket sprog man selv foretrækker. Nogle gange er det nemmere for partneren at se det. Hvis I snakker sammen om det, kan I hjælpe hinanden. I kan overveje alle sprogene et ad gangen og tænke over, hvor meget I bruger dem.

Har I tilfældigvis det samme foretrukne kærlighedssprog, så er der nok ingen problemer. Problemerne kan komme, hvis jeres kærlighedssprog er forskellige, og I ikke er klar over det.

Hvis du forventer gaver, og din partner forventer søde ord, så er det et punkt, I bør være opmærksomme på. Tal sammen om det, og husk jer selv på, hvordan den anden viser sin kærlighed.

Det går begge veje

Hvilket kærlighedssprog man har, går begge veje. Det vil være det sprog, man selv bruger mest. Men det vil også være det kærlighedssprog, man bedst selv forstår. Viser du din kæreste kærlighed med berøring, så vil du selv føle dig mest elsket med berøring.

Fordi vores kærlighedssprog går begge veje, skal vi være opmærksomme på emnet. Man kan nemlig komme til at føle, at der mangler noget, hvis ens partner ikke tænker på kærlighedssprogene.

I kan tage en snak om, hvordan I hver især viser jeres kærlighed, og hvordan I gerne vil have vist kærlighed. Er det ikke på samme måde, så kan I begge være opmærksomme på det. I kan tænke på at give den anden det, som vedkommende har brug for. I kan også minde jer selv om, at manglende ord ikke nødvendigvis betyder manglende kærlighed, for den kan blive udtrykt på en anden måde.