Breaking News

Derfor skal du have en te kande

At drikke te er noget som folk har gjort gennem mange generationer og som stadig er et hit i dag. Mange forbinder te med hygge og samvær, da man typisk får sig en varm kop, når man er sammen med familie, venner eller bekendte. Hvis man drikker meget te, er det nødvendigt at have en god te kande, da den holder teen varm. Desuden ser det godt ud, hvis man har en fin te kande til kagebordet eller i andre anledninger. Læs med for at få en forståelse af, at en te kande ikke ”bare” er en te kande.

tea-557447_960_720

Forskellige te kander:

Te kander har til formål at holde teen varm og er naturligvis praktisk, idet man ikke spilder, når man løfter kanden. En te kande er ikke ”bare” en te kande, idet der findes mange forskellige former samt hvad der fremstillet i. Den klassiske te kande er støbejernskanden, som har og er en del af mange menneskers hjem. Denne form for te kande kan holde teen varm længe, idet selve kanden bliver meget varm når vandet opvarmes. En ulempe ved denne te kande er, at den hurtigt ruster. De første modeller af støbejernskanden rustede betydelig hurtig, men idet der er kommet flere modeller til, er der blevet taget forbehold for dette problem således, at te kanderne er blevet designet med glas indvendigt. Keramikkander er også designet med et indvendigt glaslag, så de ikke ruster. Derudover findes der kander fra Georg Jensen, Ditte Fischer, Cecilia Stööp, Helena Rohner og mange andre te kande designere.

 

Uanset hvilken smag man har, så er der en te kande til alle te-elskere. Der findes et stort marked med kander; alt lige fra den blomstrede porcelænskande til det mere rostikke look. Prisen på kanderne varierer naturligvis også. Prisen afhænger af popularitet, mærke og hvilket slags materiale, som kanden er lavet af. For tiden er det meget populært at købe te kander fra Royal Copenhagen, idet stellet og tilbehøret til Royal Copenhagen er efterspurgte og populære produkter. En te kande vælges på baggrund af køberens stil og er dermed et helt personligt valg. Te kander er personlige ligesom andre materielle ting som f.eks. smykker, da køberen kan afspejle sig i genstanden. For nogen betyder en te kande mere end den gør for andre, idet te-elskere har en relation den.

 

Husk og vedligehold te kanden:

For at holde sin te kande pæn og ren, så er det nødvendigt at sørge for, at den bliver rengjort jævnligt. Ydersiden er ikke svær at rengøre, i den bare skal tørres af med en våd klud. Den indvendige side bliver som regel meget beskidt med tiden, så derfor er det en god ide, at man jævnligt putter lidt bagepulver i bunden samtidig med, at den får lov til at stå med kogende vand. Bagepulver har den egenskab, at det går ind og fjerner alt det skidt, som har sat sig fast på kanterne. Når te kanden har stået i ca. et kvarter, skal den skylles med rent vand, så man er sikker på, at al bagepulveret er ude af kanden.