Breaking News

Derfor skal du købe et arbejdsbord til værkstedet

Enhver håndværker med respekt for sig selv må have et arbejdsbord på sit værksted. Ikke alene bruges det til at arbejde med sit håndværk på, hvad enten det er træ, metal eller et helt andet materiale. Arbejdsbordet er også det sted, hvor der bliver udtænkt nye konstruktioner og tegnet planer.

 

Vi har samlet lidt forskellige informationer omkring arbejdsborde, så du har de bedste forudsætninger for at finde ét, der passer til dig, dit håndværk og dit værksted.

 

Hvor stort skal et arbejdsbord være?

Størrelsen på arbejdsbordet afhænger af to ting: Hvor stort er dit værksted, og hvor stort er de konstruktioner, du skal bruge til at lave på bordet, er. De to ting hænger sammen i og med, at størrelsen på værkstedet også skal hænge sammen med størrelsen på de konstruktioner, der bygges der.

 

Hvis man for eksempel bygger store og massive træmøbler, så er det måske ikke så relevant at have et stort bord, fordi størstedelen af arbejdet alligevel foregår på gulvet, hvor der er bedre plads. Bygger man stort, nytter det altså ikke noget at fylde hele værkstedet op med et stort bord, når man har i højere grad har brug for gulvpladsen.

 

Arbejder man derimod med mindre materialer og konstruktioner, så som smedje-arbejde eller mindre snedker-arbejder, så kan det være en meget god idé at have et arbejdsbord, hvor der er god plads til at udfolde sig. Selvfølgelig skal der stadig være gulvplads, men når man arbejder i mindre konstruktioner, er det vigtigste, at der er god plads på bordet.

 

Arbejdsbord med opbevaring

Ligegyldigt hvor mange skabe, skuffer og kasser, man har stående i værkstedet, så er der næsten aldrig nok opbevaringsplads. Struktur og orden er en vigtig del af ethvert værksted, fordi man i de værste tilfælde kan bruge en masse unødig tid og energi på blot at finde det værktøj, man skal bruge. Tid og energi der i stedet kunne være brugt på selve håndværket.

 

Derfor er det en rigtig god idé at overveje, om man har brug for mere opbevaringsplads. Mange arbejdsborde kommer nemlig med skuffer og skabe under dem, hvor der kan være plads til mange løse skruer, papirer, blyanter, og hvad man nu ellers har brug for plads til ved et arbejdsbord.

 

Den rigtige højde

Den sidste ting man bør være opmærksom på, når man køber et arbejdsbord, er at finde ét i den rigtige højde. Hvis ikke man selv er af standart  højde, så kan man få rigtig mange især rygsmerter, når man arbejder ved et bord, der ikke passer til ens højde.

 

Derfor kan det være en fod idé at se efter et bord, der er lavet til en speciel højde. Nogle af dem har også bordben, som kan indstilles, så de passer perfekt til din højde. Det er i hvert fald en investering, der er det værd i det lange løb.