Breaking News

Hunde er danskernes foretrukne kæledyr

Antallet af kæledyrsejere i Danmark synes at stige hvert år. I langt de fleste danske hjem har familiens kæledyr en helt særlig plads i familiemedlemmernes hjerter. Noget af det specielle der adskiller os danskere fra flere andre folkefærd i verden når det kommer til kæledyr er at vores kæledyr i mange tilfælde indgår i familien på linje med de menneskelige familiemedlemmer. Det er altså ikke nødvendigt at understrege at langt de fleste danske køledyrsejere elsker deres kæledyr helt utroligt højt.

Kæledyr kommer i alle mulige former, farver og størrelser, men den type kæledyr der findes flest af blandt den danske befolkning er uden tvivl hunde. Hunde har lige fra ideen om kæledyr kom til verden været danskernes absolut foretrukne kæledyr. Går man en tur gennem Århus kan man stort set ikke undgå at se mindst én hund hver femte minut. En af grundene til at hunde er så populære blandt den danske befolkning – selv hos byboerne – er at de mange forskellige hunderacer gør det muligt at finde en hund hvis temperament og aktivitetsniveau passer til ens livs- og boligsituation.

 

En dyreklinik velegnet til hunde

At en hund i mange tilfælde anses som en del af familien på linje med et menneske betyder også at det kan være en hjerteskærende oplevelse hvis hunden bliver alvorligt syg eller kommer til skade. Hvis et barn bliver sygt eller kommer til skade tager man det til lægen, og det samme gør sig i princippet med hunde. Hvis man oplever at ens hund virker til at være syg eller at være kommet til skade tager man hunden til en dyrlæge eller et dyrehospital.

Som nævnt er antallet af hundeejere og dermed også antallet af hunde forholdsvis højt selv i storbyer som Århus. Af den grund er det også vigtigt at der er gode muligheder for at få ens hund til dyrlæge uden at ventetiden er alt for lang. Løsningen på dette er at oprette flere større dyrehospitaler der kan hjælpe flere dyr ad gangen. Det er naturligvis ikke kun når ens hund er syg eller ilde tilredt at man har grund til at besøge sin lokale dyreklinik. Hos dyrlægen er det også muligt at få hundens pels plejet, dens tænder tjekket og behandlet samt at få hunden vaccineret. Hvis man er interesseret i at læse om hvad en dyrlæge ellers kan hjælpe ens hund med klik her.

 

Hundetræning giver hunde vigtige egenskaber

Når man anskaffer sig en ny hund er det utrolig vigtigt at man sørger for at den bliver trænet ordentligt fra starten. Uden ordentlig hundetræning tidligt i hundens liv bliver det svært at få hunden til at adlyde og respektere ejeren senere hen. Til hundetræning lærer hunden desuden også at være sammen og lege med andre hunde, hvilket er en utrolig vigtig egenskab. Uden denne træning vil hunden muligvis blive aggressiv over for andre hunde i fremtiden. I Århus er der mange gode tilbud på hundetræning, og det kan være en god ide at kigge lidt rundt på nettet for at finde det helt rigtige sted at tilmelde sin nye hund.