Breaking News

Hvad er flådestyring?

Flådestyring gælder stort set al form for styring af transportmidler. Det kan være noget som fly, tog, lastbiler og mange andre ting. Flådestyring er kort sagt styring af kommercielle motorkøretøjer.  Flådestyring er også noget som specialkøretøjer af en art og derudover også gaffeltrucks.

Det er via flådestyring at en virksomhed har et overblik over alle virksomhedens transportmidler/køretøjer. Det er en meget vigtig ting for en virksomhed at have styr på alle sine transportmidler. Er der bare nogle få lastbiler for eksempel, der går tabt i systemet, koster det rigtig mange penge og ressourcer for virksomheden, da alt det der er gået tabt skal genoprettes.

Hvorfor har min virksomhed brug for flådestyring?

Din virksomhed har brug for flådestyring af mange grunde. Det er specielt vigtigt at have styr på sin virksomheds flådestyring, for at virksomheden ikke mister penge, som de i princippet ikke bør have mistet. Flådestyring består overordnet set af tre dele.  Første del er hardware. Hardware er selve GPS´en. Den er synligt installeret i transportmidlet og fungerer som en ganske almindelig GPS. Den får altså hjælp af satellitter til at vise vej og fortælle chaufføren, hvor vedkommende er.

Anden del af flådestyring er køretøjssoftware. Det er en GPS, som ikke er synlig. Den sidder og samler data og køretøjet. Det er for eksempel status på motoren og mange andre ting. Alle disse indsamlede data sendes til et enkelt sted. Dette sted hedder Fleet management software. Det er sidste del af flådestyringen. Her får virksomheden alle informationer om køretøjet, chaufførens kørselsadfærd og meget mere. Dette gør det simpelt at vide mange ting om en ting for en virksomhed der har mange køretøjer – og andre transportmidler – i gang på samme tid.

Læs mere om flådestyring på Workloggers hjemmeside.

Flådestyring i praksis

Et eksempel for flådestyring kommer her: En virksomheds hovedarbejde er at transportere møbler fra Skandinavien til Portugal. Den virksomhed kalder vi x. De har rigtig mange møbler, der skal frem og tilbage hele tiden fordi Portugal sælger møblerne videre i detailbutikker. Portugal kalder vi y. X har i gennemsnit 350 lastbiler afsted mellem Portugal og Skandinavien – hvis ikke den ene vej, så den anden. Det er rigtig vigtigt for X at have styr på, hvornår de får lastbiler hjem fra Y, og hvornår de lastbiler de har afsted, ankommer ved Y.

X har af den grund dagligt brug af flådestyring. Dette er netop for, at der ikke går nogle møbler og penge til spilde. X tracker absolut alle sine køretøjer – og andre transportmidler – via flådestyring. Dette hjælper dem med tidsplanlægning. De ved nemlig præcis, hvornår en lastbil kører fra Y og ankommer ved X. Af den grund ved X lige præcis, hvornår de kan sende lastbilen afsted igennem med retning mod Y med en ny last. Flådestyring gør så, det hele er under kontrol. Hvis der er en chauffør, der kører galt eller kører forkert, ved X det i løbet af ingen tid, da selv dette spores gennem flådestyring. Det er yderst kontrolleret for at sikre, at det hele er sikkert for alle.