Breaking News

Hvad er tankefeltterapi?

De fleste mennesker kan nikke genkendende til, at de oplever ubehagelige følelser i løbet af deres liv. Følelsen af ubehag kan både være fysisk og psykisk, men vil man den til livs, kan tankefeltterapi hjælpe. Terapien er en godkendt behandlingsmetode i Amerika, hvor det i videnskabelige forsøg har vist sig særligt effektivt mod PTSD. Dog kan terapien også hjælpe med en lang række andre ubehagelige følelser og problemer let og effektivt. Hos Heilsesen & Mygind på tankefeltterapi.dk kan du lære, hvordan du med en effektiv teknik kan få forløst psykiske og fysiske symptomer.

Tankefeltterapi kan løsne op for ubehaget i kroppen

Tankefeltterapi er et selvhjælpsredskab, der blev udtænkt i 1993 af en klinisk psykolog og efterfølgende blev spredt til hele verden. I dag anvendes det som terapi mod mange forskellige typer af psykiske og fysiske problemer. Terapien er en kombination af østens forståelse af kroppens energier kombineret med vestens samtaleterapi. Grundtanken er, at vi lagrer vores oplevelser i vores celler, så vores krop husker tidligere farer og ubehagelige situationer. Det er sådan set hensigtsmæssigt, så man automatisk undgår disse situationer, men hvis det er uhensigtsmæssige følelser og handlingsmønstre, man sidder fast i, kan det være meget belastende. Fordi ubehaget sidder fast i kroppen, vil det blive aktiveret igen og igen, når man støder på eksempelvis situationer, lyde, dufte eller personer, der minder om det, der oprindeligt påvirkede dig. Med tankefeltterapi arbejder man med at løsne de energier, der har hobet sig op i kroppen, så man kan blive helt fri for ubehaget.

Hvilke former for ubehag hjælper tankefeltterapi på?

Tankefeltterapi virker på rigtig mange forskellige slags ubehag – både psykiske og fysiske, som mange mennesker går rundt og kæmper med. Denne terapiform er god til alt lige fra PTSD, fobier, angst og selvværdsproblemer til følelser såsom skyld, sorg, vrede, og skam. Alle de ubehagelige følelser, som man kan bære rundt på i kroppen, kan terapien gå ind og arbejde med. Særligt den slags følelser og problemer, der manifesterer sig meget fysisk, kan denne form for terapi være løsningen på. Et eksempel herpå er angst, hvor kroppen ryster og reagerer meget voldsomt, når man rammes af angstens greb. Det gælder fra eksamensangst til social angst, hvor man mærker angsten manifestere sig kropsligt. Kroppen kan også fysisk reagere med smerte på meget ubehagelige følelser og oplevelser, der ligeledes kan være meget belastende.

Fordelene ved tankefeltterapi er mange

Der er en lang række fordele ved at afprøve denne terapiform mod noget af det ubehag, de fleste går rundt med. Med denne særlige terapi forbindes tanker, følelser og kroppen, så man kan få arbejdet med de ting, der endnu ikke er forløst. Med forløsning kan man blive fri og finde roen igen. Det er en behandlingsform helt uden bivirkninger, hvor man let og enkelt kan anvende redskaberne fra terapien til at behandle sig selv. Det er nemt at lære og kan anvendes af alle lige meget alder. Derudover kræver tankefeltterapi ingen særligt udstyr, og det kan derfor bruges hvor som helst, lige når man har brug for det.

Terapien er let at udføre selv

Det eneste, det kræver for, at du kan udføre terapien, er, at man forstår, hvor medianbanerne i kroppen løber, og er blevet instrueret i at stimulere disse korrekt med en let banken. Det betyder, at man let selv kan anvende terapien i situationer, hvor man har behov for lindring af enten fysisk eller psykisk ubehag. Medianbanerne er energibaner i kroppen, som man også arbejder med indenfor zoneterapi og akupunktur. I tankefeltterapien anvender man en let banken på særlige områder, der er forbundet med den type af ubehag, man oplever. I en terapisession guides man med samtaleterapidelen ind i ubehaget, og terapeuten eller én selv vil banke blidt på særlige områder af kroppen. Dette vil være med til at forløse nogle af de psykiske og fysiske ophobninger, der sidder fast.