Breaking News

Kom ned i gear med en afslappende weekend på golfbanen

Lever du et liv i overhalingsbanen, hvor den ene dag tager den næste og stresshormonerne fiser rundt i kroppen? Så tag afsted på et hyggeligt og afslappende golfophold. Der er flere faktorer, der gør at en weekend, hvor hverdagens gøremål er byttet ud med en golftaske, er en god investering for dit mentale og fysiske helbred.

Helbredende bevægelser

Studier viser, at det at udføre sport er rigtig godt for vores helbred. Delvis skyldes det selvfølgelig, at det er godt for os at bevæge os lidt, men det handler også om det meget konkrete i sport. Ved golf fokuserer du på slagene. Du tvinger hjernen til at være i nuet og tænker højst på, hvordan du klarer dig igennem banen bedst muligt. Det er mental sundhed. I det øjeblik har du ikke tankemylder om arbejdet, realkreditlånet, eller varmepumpen, nej du er blot tilstede og det er super godt for hjernen. Ligeledes ved vi, at repetitive øvelser er sunde. Det frigiver antistress hormoner, som hjælper hjernen med at slappe af. En anden fordel er, at din søvn forbedres efter en dag på golfbanen. Det skyldes dels at du har været ude og bevæge dig, men også at du har opholdt dig ude i den friske luft, og det giver os en naturlig træthedsfølelse. Det er anbefalelsesværdigt at kombinere din golfweekend med at tage et sted hen og overnatte. Udnyt muligheden for at prøve en ny bane, og komme lidt væk hjemmefra, så du er tvunget til at tappe ud af hverdagens trummerum.

Et boost til psyken

En anden dejlig bonuseffekt ved golf, er at det booster din selvtillid. Det er en meget konkret opgave, som du kan lykkes med, og når bolden er i hul, giver det en dejlig følelse af at være lykkedes med noget – og det er guf for hjernen. Det sociale aspekt er også vigtigt at fremhæve. For det er nemlig også en skøn måde at være sammen på, det her med at gøre noget sammen. Opleve naturen sammen, og være i bevægelse og samtale med hinanden. Så døjer du med at være stresset og have svært ved at komme ned i gear, er det virkelig anbefalelsesværdigt at komme ud på golfbanen og få nogle gode oplevelser. Kombiner det med noget overnatning og nyd lidt luksus i det sprøde nyvaskede sengetøj og morgenmaden der bliver serveret uden at du skal løfte en finger. Det kan gøre underværker for din hjerne.