Breaking News

Mange gode grunde til at tage cyklen i år

Sommeren er lige på trapperne, og vi har allerede med de sidste dages sol og varme fået en lille smag på den. Hvis du ikke allerede er kommet med på cykel-bølgen i Danmark, så er i år et rigtigt godt år at starte. Så går du rundt og tænker på at få skiftet de gamle bil-vaner ud med et sundere og renere alternativ? Så kig med her. Vi har samlet en række fordele ved at tage cyklen fremfor bilen. Når du har læst disse fordele, så tør jeg vædde med at du har lyst til at tage cyklen.

  1. Det er sundt og godt for dig. Der er så meget der er godt og skidt for en nu til dags, men én ting kan vi godt blive enige om. Motion er altid godt for alle og en hver. Hvis du vælger at tage cyklen til og fra arbejder eller skole hver dag, så får du nemt dækket dine behov for motion. Der er så mange gode grunde til at tage cyklen, men det er svært at toppe denne, da det er direkte sundt for dig.
  2. Det godt for miljøet. Vælger du at tage cyklen fremfor bilen, så er du med til at skåne miljøet hver gang. Udover at du skåner miljøet ved ikke at brænde benzin af, så er der samtidig meget lavere forurening ved at fremstille en cykel, fremfor en bil. Mange tænker slet ikke over, hvor meget fremstilling af en bil egentlig sviner, når man tager shipping og det hele i betragtning. Vi står lige nu i en situation, hvor klima-forandringerne er vores største udfordring. Derfor bør du overveje en ekstra gang, om det ikke er værd at benytte en cykel istedet for.
  3. Det kan være hurtigere på cykel. Bor du i en storby? Hvis du gør, så kan det faktisk i mange tilfælde være hurtigere at køre på cykel, fremfor bil. Det er nok ikke tilfældet hvis du bor på landet, hvor det kan være svært at hamle op med fordelene ved en bil. Hvis du derimod har tid og friske ben, så er det ekstra godt for dig at benytte cyklen.

Her er tre rigtig gode grunde til at hoppe op på cyklen. Hvis du har fået dig en rigtig smart og god cykel, så er den bedste investering du kan lave at købe en ordenlig cykellås. Der bliver desværre stjålet mange cykler i Danmark. Noget af det eneste du kan gøre selv for at undgå dette er at låse din cykel ordenligt fast. Mange af de små billige låse er desværre ikke nok, hvis tyven har set sig lun på din cykel. Det er naturligvis også en knaldgod ide at anskaffe sig en ordenlig cykelhjelm. Skulle uheldet være ude, så er det altid smart at være forberedt. Selv de bedste cyklister kan have et uheld, så det er med at passe på knolden.

Håber I alle sammen får en god sommer, og kommer ud og cykler lidt.