Breaking News

Montering af nye tagrender

Har du set til dine tagrender for nylig? For de flestes vedkommende vil svaret højst sandsynligt være nej. Der er dog enormt mange gode grunde til at huske at tjekke op på dine tagrender med jævne mellemrum – især hvis det er længe siden, du har fået dem monteret. Måske er det tid til at investere i nye tagrender for at afværge større og mere omfattende investeringer, som nemt kan undgås med velfungerende tagrender.

 

Hvorfor er tagrender vigtige?

Tagrender er formentlig et af de aspekter ved et hus, som kun sjældent skænkes en tanke. Fra dag til dag bemærker vi dem kun sjældent, fordi de som regel blot passer de funktion, de er til stede for at passe. Alligevel er de vigtigere end som så, og det er derfor også vigtigt at vedligeholde dem og skifte dem ud, når det er nødvendigt. Når først tagrenderne ikke længer opfylder deres funktion, vil du hurtigt bemærke, hvor problematisk dette kan være.

 

Tagrendens hovedsagelige funktion er at lede regnvand eller eventuelt optøet sne og anden nedbør væk fra huset. Når denne funktion er så vigtig skyldes det, at den aktivt forebygger skader på huset.

 

Regnvand og øvrige former for nedbør er nogle af de største syndere, når det kommer til permanente skader på eksempelvis husfacader og fundament. Et vådt fundament kan være katastrofalt, da det blandt andet kan ødelægge gulvet i hjemmet. Især hvis fugt i fundamentet ikke opdages hurtigt, vil situationen hastigt forværres, hvilket kan have store konsekvenser og være omkostningsfuldt at komme til livs.

 

Fornemmer du, at det er tid til nye tagrender for dit vedkommende, kan du læse mere her og blandt andet læse om, hvordan du kan modtage et gratis og uforpligtende tilbud på montering af nye tagrender hos dig. Hold jævnligt øje med dine tagrender og sørg for at få dem skiftet i tide, så du undgår omkostningsfulde skader på huset.

 

Vælg tagrende med omhu

Skal du have nye tagrender på dit hus, eller skal du vælge tagrender i forbindelse med et igangværende byggeprojekt, er det ikke uden betydning, hvilken type tagrender, du vælger. Tagrender fås i en række forskellige materialer. Mest almindeligt er materialer som kobber, rustfrit stål, aluminium eller vinyl.

 

Da det som oftest regner relativt meget i Danmark, vil det i de fleste tilfælde være mest relevant at vælge en tagrende af enten rustfrit stål eller kobber, da disse materialer holder bedst i omskifteligt og regnfuldt vejr. Vælger du det rette materialer, kan du mindske risikoen for skader på dine tagrender samt for, at du inden for nærmeste fremtid igen får behov for at udskifte dine tagrender.

 

Ud over materialet bør du tænke på formen og størrelsen af dine tagrender, når du vælger nye til dit hjem. Tagrender fås i en række forskellige former, og selvom det måske umiddelbart kan synes, at spørgsmålet om, hvilken form, der er det bedste valg først og fremmest afhænger af æstetiske præferencer, bør du faktisk tage husets størrelse med i dine overvejelser, når du vælger tagrendens form. Hvilken form, der er den rette for dit vedkommende, afhænger nemlig af tagfladens kvadratmetermål. Det skyldes, at tagrenden skal kunne opsamle alt det vand, som kommer fra husets tag. Er husets tag større, er det derfor naturligvis nødvendigt med en større tagrende, som mere effektivt kan lede vandet væk fra huset, så du undgår skader på facade og i fundamentet.

 

Er du i tvivl om, præcis hvilken tagrende, du bør vælger, kan du få hjælp af professionelle, når tagrenden skal monteres. Spørg monteringsfirmaet til råds, så du sikrer dig at vælge den rigtige løsning for dit hjem.