Breaking News

Når du skal leje bil til ferien

Skal du snart på ferie? I forbindelse med ferie er det rart at leje en bil i det land, som man skal besøge. På denne måde kan man komme rundt og udforske landet på egen hånd.

 

Hvis man har børn med på ferien er det også rart at kunne undgå den offentlige trafik. Det er meget forskelligt hvem folk vælger af biludlejere.

 

Det anbefales, at man udforsker markedet og vælger det firma, som man føler sig mest tryg ved. Derfor er det en god ide, at sammenligne flere biludlejningsfirmaer med hinanden.

 

https://www.autospain.dk/ kan du se hvad der er af muligheder for biludlejning.

Gode råd:

 

Der er mange danskere som har prøvet at udleje biler i udlandet. Dette gør, at folk har en masse gode råd at kunne give videre. Det er især en god ide, at vælge et udlejningsfirma, som har et samarbejde med Danmark.

 

Der er ofte problemer med små lokale udlejningsfirmaer, så hvis det pågældende sted også kan findes i Danmark, så bør det være mere sikkert.

 

Det er vigtigt, at du læser kontrakten grundigt igennem, inden du skriver under på noget. På denne måde er du sikret og bliver ikke hængt op på noget, som du ikke vidste.

 

Det pågældende biludlejningsfirma skal have styr på forsikringsforholdene således, at udlejeren kan få svar på diverse spørgsmål med det samme.

 

Forsikringen skal kunne dække i tilfælde af erstatningskrav samt der skal være styr på hvad selvrisikoen er på.

 

Hvis udlejningsfirmaet ikke har styr på dette, så bør du finde et andet udlejningsfirma. Inden du kører væk i udlejningsbilen anbefales det, at du gennemgår bilen for synlige skader.

 

Det vil sige, at du bør tage billeder hvis du ser buler eller andre skader på bilen. Hvis du ser skader skal det fremgå af lejekontrakten, så du har dit på det rene når bilen skal afleveres.

 

Under lejeperioden bør dine lejepapirer ligge i bilen i tilfælde af at du skal vise dem frem.

Få den rigtige bil:

 

Når man lejer en bil er det som regel en bestemt bil man er ude efter. Hvis du ved afhentningen finder ud af at du har fået en anden bil, så skal det nævnes.

 

Du har krav på den bil du har bestilt. Hvis du f.eks. får udleveret en mindre bil, så kan du sagtens bede om en reduktion i prisen.

 

Hvis udlejningsfirmaet giver dig en bil med flere egenskaber, så skal du ikke betale ekstra for dette. Det er firmaets skyld hvis de ikke har den bestilte bil ledig.

Ved aflevering af bilen:

 

Når bilen skal afleveres skal den efterses for skader samt hvor meget bilen har kørt. Hvis man f.eks. har kørt mere end det aftalte i lejekontrakten, så skal man betale for de ekstra kilometer.

 

Det er vigtigt, at du sørger for at alle detaljer omkring aflevering af bilen er i orden. Der skal f.eks. gerne være angivet om bilen skal afleveres fuld tanket eller halv fuld.

 

Det er meget forskelligt om man kan stille bilen og putte nøglerne i postkassen, eller om der skal være personale til at tage imod bilen.

 

Vær sikker på det hele, inden du sætter din signatur på papiret.