Breaking News

På vandretur i Østdanmark

I 2008 besluttede jeg og nogle venner at vi skulle da ud og vandre. Først havde vi tænkt os at søge efter billige billetter hos Trivago Fly. Men det var 2008 og dengang var lavpris ikke særligt udbredt. Vi besluttede derfor at afholde rejsen i Danmark. Vi steg på bussen og kørte ca. 20 min. Ud til Juelsminde hvor vandreturen startede om eftermiddagen. Vi gik hele aftenen op ad stranden, men det var ikke uden udfordringer undervejs. Der lå væltede træer som besværliggjorde vores tur og vi måtte derfor søge ind i landet for at komme ud på stranden igen længere oppe. Da vi nåede til Snaptun som er en lille fiskerihavn, så var det blevet bælgmørkt og der var 8 timer til båden sejlede. Vi overnattede derfor i et lille skur nede på havnen hvor vi skiftedes til at være vågne.

Om morgenen var vi atter friske igen. Båden sejlede lige ved siden af der hvor vi var vågnet. Sejltiden skulle vare cirka 1 time og på turen over så vi sæler ligge og sole sig. Da vi kom derover gik vi mod nord også langs med stranden. Vi lagde os og slappede af, men der gik ikke længe før vi alle faldt i søvn i solen. Da vi vågnede op var vi alle blevet forbrændt, så vi måtte skynde os at finde et sted hvor vi kunne komme i skygge og slå lejr.

Vi fandt en skov et sted og besluttede at bygge en bivuak ud af et par pressenninger. Vi fandt et dødt får inde i skoven, de gik åbenbart frit rundt derovre og der var hverken ræve eller andre rovdyr ude på den ø.

Koldt blev det om natten fordi der ikke var en sky på himlen. Vi skulle tidligt afsted om morgenen med færgen igen, så vi stod op, pakkede sammen og begyndte at bevæge os langs med landevejen ned mod havnen. På vejen måtte vi stoppe op, for ude på marken sad 1000-vis af øjne og stirrede direkte ud på os. Det viste sig at være vilde kaniner der havde koloni på øen og da de ikke har nogen fjender, så har de bare masseproduceret sig selv derovre. Det var noget af en oplevelse skal jeg hilse at sige.

Vi tog ned til havnen, tog båden over til Snaptun igen og blev hentet af min kammerats far. Det var den weekend, men jeg husker tilbage på den som en meget positiv oplevelse i mine unge dage. Hvem har ellers oplevet at se vilde kaniner?

Jeg forstår ikke alle de danskere der rejser udenlands når de skal på ferie. Hvorfor ikke undersøge lidt af Danmark herhjemme? Det kan godt være at du via Trivago fly kan finde billige Trivago flybilletter til varme destinationer for ingen penge, men vi lever i Danmark og der er altså virkeligt mange uopdagede oplevelser hvis man er vant til bylivet. Tag da ud i naturen og oplev noget af det som Danmark har at byde på.