Breaking News

Sådan finder du den rette maling til boligen

Nogle gange når man bare et punkt, hvor der er brug for noget nyt. Det kan være, at man løser det ved at købe en ny sofa eller måske hænge noget flot kunst på væggen. Nogle vælger at flytte et helt nyt sted hen eller få installeret et nyt køkken. Hvis man har boet samme sted i lang tid, så kender man følelsen af, at det hele bliver lidt for normalt og kedeligt og at der skal ske noget nyt. Heldigvis kan man dog give lejligheden eller huset en masse nyt liv på en væsentligt billigere måde – nemlig ved at male! Selvom man måske ikke så ofte tænker over det – en væg er jo bare en væg – så kan maling faktisk gøre en enorm forskel i et rum. Hvis rummet var malet helt sort, så ville det jo sikkert også have indvirkning på dit humør, hvorfor små farveændringer også kan påvirke hvordan man går og har det i dagligdagen.

Farver er ikke bare en farve – tænk helhed

Det første man skal overveje, når man skal finde ud af om der skal males nyt er, at der skal findes en farve. Når man som ung vokser op, så lever man i den blinde tro om, at der da kun er et par forskellige farver og så skal det enten være hvid, blå, rød eller hvilken farve man lige kan komme på. Virkeligheden forholder sig dog væsentligt anderledes, da der et hav af forskellige farver. Hvid kommer i et utal af nuancer og selvom det for nogle kan virke som mere bøvl end hvad godt er, så betyder det dog også, at man får en utrolig stor valgfrihed til at kunne vælge lige præcis den farve, som ville passe perfekt i lejligheden og som giver den helt perfekte stemning og ”feel” i rummet.

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv, så kan det anbefales at stryge ned i en malerforretning eller kontakte en professionel, da de ofte har prøver og eksempler, som man evt. kan tage med hjem i boligen. Her kan man så se, hvorvidt det hænger godt sammen med den indretning, som man i forvejen har og hvordan det generelt bare vil stå til de andre ting, som man har i lejligheden. Det kan være svært at vælge farve på ”gefühl”, men med nogle små prøver, så bliver det mange gange nemmere og man kan lynhurtigt få feltet begrænset ret meget, så det ikke er svært at vælge. Man opdager måske pludselig en ny farve, som man slet ikke havde overvejet eller indser, at sofaen nærmest forsvinder, fordi den farve man havde tænkt på minder for meget om den på møblerne.

Kvalitet trumfer alt

Når farven er ordnet og man – forhåbentligt – er blevet enige, så mangler der en anden ting, som ofte overses. Normalt ville man bare tænke på maling som, ja, maling. Man maler det på og så sidder det ellers der de næste mange år. Det er dog ikke hele sandheden for der er faktisk også stor forskel på kvaliteten af maling. Niveauet i Danmark er selvfølgelig ret højt, så uanset hvem du handler hos, så er du garanteret et ganske udmærket produkt, men nogle typer af maling vil ganske enkelt give dig mindre bøvl end andre. Det er specielt relevant, hvis der hvor man maler bliver udsat for f.eks. vind og vejr, når man maler udenfor eller hvis det bare er et rum, hvor der er meget aktivitet. Hvis du vil have 100% styr på hvordan du får den rette maling, så prøv https://www.maler-maling.dk/