Breaking News

Sådan hjælper du til at finde et godt bosted på Sjælland

En del danskere har enten synlige eller usynlige handicap eller andre ting, som gør, at man ikke kan trives i de samme miljøer som mange andre mennesker. Det kan være en god ting for unge med fysiske eller psykiske vanskeligheder at finde et passende bosted, hvor man kan bo sammen med unge, der har lignende vanskeligheder.

Det kan være rart at finde folk, som man kan relatere til og potentielt fungere bedre sammen med i dagligdagen. Der er en række ting, du som sagsbehandler kan gøre for at matche din klient med det bedste bosted.

Find det bedste match til din klient

Når man som sagsbehandler skal finde det rigtige bosted til klienten, er der en del ting, som skal overvejes. Alle mennesker er forskellige, og det gælder især mennesker, som har psykiske eller andre former for vanskeligheder. Det er godt at tage sig god tid til at snakke med klienten og eventuelt forældre om, hvad de har brug for at få ud af bostedet. Det er vigtigt at finde et godt og trygt sted, som den unge kan se som et hjem, eller i hvert fald et midlertidigt hjem. Vær grundig med at spørge ind hos den unge, og hør eventuelt forældrene ad om kravene de har til det kommende bosted.

Bosted på Sjælland til udviklingshæmmede

Der findes bosteder til folk med alle slags vanskeligheder. Derfor er det vigtigt, at man som sagsbehandler sætter sig ind i, hvad de forskellige bosteder kan tilbyde. Dan dig et godt indtryk af tilbuddene, og få nemmere med at matche din klient med det bedste bosted. Hvis din klient er fra Sjælland, så kig eventuelt efter gode og passende bosteder i dette område.

Bosteder er til for unge mennesker, som har brug for at komme ud og bo et andet sted end hos forældrene. Det kan dog være rart og trygt for den unge at vide, at forældrene ikke er alt for langt væk. Find et trygt bosted på Sjælland og hjælp din klient bedst muligt.

Sådan er det at være på bosted

Et bosted fungerer normalt som et sted, hvor den unge kan bo uden for forældrenes bolig. Det kan være gavnligt for mange udviklingshæmmede og folk med andre vanskeligheder at prøve at bo selv. Det smarte ved et bosted er, at hjælpen altid er nær, og man får kontakt til hjælpere samt andre unge mennesker.

Du kan finde et bosted, som passer til din klient, ved at lytte til, hvad han eller hun har brug for. Føler vedkommende sig klar til større frihed og privatliv, eller er der brug for mere kontakt til konsulent og eventuelle hjælpere?

Gode bosteder på Sjælland

Der findes en række gode bosteder på Sjælland som hver har deres egne fordele. Nogle af stederne specialiserer sig i at danne trygge rammer for unge med anden etnisk baggrund, mens andre kan være trygge for unge med sværere handicap. Hør klienten om hvad vedkommende har brug for, og find et godt og trygt bosted på Sjælland.