Breaking News

Skån miljøet og økonomien med en varmepumpe – luft til luft model

Varmepumper er blevet meget populære på meget kort tid – og det er der en rigtig god forklaring på! Varmepumper sørger for at varme huset op – enten som primær eller sekundær varmekilde. Bruger du for eksempel gas eller olie til at varme huset op, vil en varmepumpe være en rigtig god investering for dig.

Den mest populære type er en luft til luft varmepumpe. Den fungerer således, at den trækker luft ind og omdanner fugten i luften til varme. Den kan udvinde varme ud af luft på helt ned til minus 15 grader, hvilket gør den godt egnet til vores nordiske klima.

En varmepumpe af typen luft til luft vil sænke varmeregningen

Varmepumper er meget energivenlige og leverer op til 4 gange så meget energi, som de bruger. Hvis du får installeret en luft til luft varmepumpe, vil du kunne spare op til 50 % på varmeregningen. Det er for nogle husstande en besparelse på omkring 10.000 kr. om året.

Den er derfor et meget billigere alternativ til de øvrige varmekilder, som for eksempel gas eller olie. Det vil derfor hurtigt tjene sig selv ind igen, hvis man vælger at investere i en varmepumpe. Dette gælder uanset om den er beregnet til at være den primære varmekilde eller en supplerende varmekilde.

En luft til luft varmepumpe skåner miljøet

Noget unikt ved en luft til luft varmepumpe er, at den anvender naturens egne ressourcer, som den omdanner til varme. Den skåner derved miljøet betydeligt mere end andre varmekilder.

Mange af de store brands er begyndt at udvikle varmepumper på grund af den stigende efterspørgsel. Markedet for varmepumper udvides derfor hele tiden. Det er rigtig godt for forbrugeren, da der er mange forskellige varianter at vælge imellem, og ikke mindst forskellige prislejer.

Der er stor forskel på de forskellige modeller. Det kan dreje sig om censorer, der registrerer om der er mennesker i rummet, om den er støjsvag og hvor effektivt den omdanner energien til varme. Prisen har selvfølgelig her en indflydelse på kvaliteten, samt hvilke funktioner varmepumpen har.

Det er meget nemt at vedligeholde en luft til luft varmepumpe. Den kræver egentlig bare, at den bliver holdt fri for blade og skidt, så den kan suge luften ind. Det kan dog blive nødvendigt at rense støvfilteret en gang imellem.

Installering af varmepumpe model luft til luft

Når du skal have installeret en luft til luft varmepumpe, er der flere faktorer, du skal tage højde for. Den skal sidde minimum 5 meter fra skellet ind til naboen, så man undgår at genere sin nabo med eventuelle støjgener. Med hensyn til støjen, skal du også være ekstra opmærksom. Det er ikke ideelt at installere en luft til luft varmepumpe inde på terrassen, da der kan kommer støj fra den. Det kommer selvfølgelig også an på, om du har valgt en støjsvag model.

En anden faktor, der spiller en rolle for effektiviteten af varmepumpen, er dens placering udvendig i forhold til indvendig. Hvis der er for lange rør, vil en del af varmen nemlig gå tabt, og du opnår ikke en lige så stor besparelse på varmeregningen, som ellers er muligt.

En varmepumpe med luft til luft er derfor et oplagt valg til dig, der værner om miljøet og ønsker at nedsætte din udledning af CO2. Den er også et oplagt valg til dig, der ønsker at spare penge på varmeregningen. Denne kategori går de fleste nok ind under. Det er ikke en dyr investering, og installeringen af en luft til luft varmepumpe henter sig selv hjem igen i løbet af meget kort tid. Klik her, hvis du gerne vil vide mere om en luft til luft varmepumpe.