Breaking News

Snaps Grønland – Snapsens oprindelse

Der findes mange forskellige former for snaps. Hvilket selvfølgelig betyder, at det kan være svært at finde den snaps man bedst kan lide.

Jeg har altid været meget interesseret i fremstillingen af spiritus og jeg synes især snapsen er et spændende produkt. I dette blogindlæg vil jeg præsentere dig for snapsens historie samt guide dig til at finde den bedste snaps i Grønland.

Snapsen har rødder helt tilbage til 300år f.Kr, hvor kineserne startede opfandt destillationen af spiritus. Snapsen blev fremstillet med et medicinsk formål, da man mente at snapsen havde en helbredende effekt. Målet med denne ”eliksir” var at fremstille en drik der gav evigt liv.

Brændevin, akvavit og snaps – kært barn har mange navne. Faktisk betyder ”akvavit” livets vand. Hvilket snaps i Grønland blev døbt, da man jo troede at den stærke drik gav evigt liv.

Snapsen var I mange år danskernes foretrukne spiritus og den er stadig fast inventar på de danske frokostborde.

 

Fremstillingen af snaps Grønland

Snaps Grønland bliver destilleret fra gæret mæsk som stammer fra korn eller kartofler. Smagen bliver ikke påvirket af hvad den bliver lavet på. Snapsenes unikke smage kommer først i krydringen og lagringen.

Første del af fremstillingsprocessen er et få lavet grundvæsken også kaldet – finsprit. Når finspritten er fremstillet, er det på tide at finde ud ah hvilke krydderier der skal være smagsgivere til snapsen.

De mest normale krydderier i snaps Grønland er bl.a. pors, slåen, skovmærke, prikbladet perikon og selvfølgelig kommen.

De seneste par år, er snaps leverandørerne begyndt at videreudvikle på den klassiske snapsesmag. Smagsgivere som dild, lakrids og granatæble har givet snapsen et moderne twist.

 

Sådan finder du den snaps i Grønland der passer til maden

Det er vigtigt at du vælger en snaps i Grønland der passer til de retter du vil servere.

Står menuen på f.eks. laks, makrel, stenbiderrogn eller en anden form for fisk eller skaldyr. Vil jeg anbefale at du servere en klar snaps. Den klare snaps i Grønland fungerer også virkelig godt til retter tilsat olivenolie, rapsolie eller salat med en olie-eddikedressing.

Server den lyse snaps iskold. Læg den gerne i fryseren nogle timer før den skal serveres for at opnå den bedste temperatur.

Serverer du tungere retter som hakkebøf med løg eller roastbeef, vil den mørke snaps give det perfekte modspil. Fordelen ved at drikke en snaps til maden, er den store eksplosion af aromastoffer.

Smagsnuancerne i den mørke snaps kommer bedst til udtryk, hvis du serverer den med stuetemperatur. Læg snapsen i køleskabet og tag den ud ca. 1 time før servering for at opnå den bedste temperatur.

For at opnå det perfekte sammenspil mellem snapsen og maden, skal du tygge din mad først og efterfølgende skylde maden ned med snaps. Selvom man normalt ikke ”bider” snapsen over, kommer snapsen aromaer og smage bedst til udtryk ved at nippe til snapsen i Grønland.

Snaps i Grønland skal serveres ligesom vine. Dvs. begyndt med den mildeste og letteste snaps med den laveste alkoholprocent og slut med den stærkeste og mest kraftfulde.

 

Her finder du den perfekte snaps i Grønland

Jeg køber altid mine snaps hos Pisiffik.gl. Deres store udbud af forskelige former for snaps passer altid til mit behov og den mad jeg vil servere.

Der er stadig mange snapse jeg ikke har smagt. Heldigvis er personalet ved Pisiffik meget hjælpsomme og rigtig gode til at guide og vejlede omkring de forskellige snaps i deres sortiment.

Hvis du er nysgerrig efter at se hvilke snaps Grønland pisiffik.gl har i deres sortiment kan du se deres udbud på deres webshop.