Breaking News

Tag et lån, når du skal flytte hjemmefra

De fleste når på et tidspunkt til et sted i deres liv, hvor det kan være tiltrængt ikke længere at bo under samme tag som mor og far. Og så er det nok på tide at flyve fra reden.

 

Dog er der en del økonomiske omkostninger, når man skal flytte hjemmefra, og det er langt fra alle, der har en opsparing, der kan dække alle flytte hjemmefra-omkostningerne.

 

Her er der heldigvis mulighed for at tage diverse former for lån, for at blive hjulpet lidt ekstra på vej.

 

Til den studerende

Er du på SU kan det være ekstra svært, at skulle ud at finde penge til et sted at bo. Det kan måske være du skal bo til leje, og kun kan finde steder med en husleje, der langt fra dækker huslejen. Her medfølger det ofte, at der skal betales et top højt indskud, som langt fra alle har råd til lige at smide i puljen.

 

Er du på SU er der heldigvis hjælp at hente. Her har du nemlig mulighed for at tage et SU-lån, der kan fungere som supplement til din SU.

 

Dette er en låntype, man udelukkende kan tage som studerende. Her har du mulighed for at ansøge om et lån i mange forskellige banker, og kan vente med at betale det af, til du er færdig med at studere, og sandsynligvis kommer ud på den anden side med et ordentligt lønnet job, så du hurtigt kan tilbagebetale gælden.

Fordelene ved et SU-lån

Der er en del fordele ved denne type lån, når du er studerende. Først og fremmest er renten væsentligt lavere end stort set alle andre lånaftaler, du har mulighed for at lave i de danske banker. Dermed behøver man ikke tænker på stort yderligere gæld, end det beløb, man har ansøgt om.

 

Ydermere kan lånet være med til at give dig ro i sindet, i forhold til din flytning. Mange vælger at låne penge af forældre eller andre familiære relationer, når de skal flytte. Dette kan der naturligvis også være fordele ved, men på denne måde kan man også føle, at ma bør tilsidesætte hver en krone man kommer til at tjene, til hurtigt at få tilbagebetalt mor eller far.

 

Med et SU-lån kan du vente længe, før du overhovedet behøver skænke tilbagebetalingen en tanke.

 

Hvis du allerede er flyttet

Selvom du måske allerede har fundet en lejlighed eller et andet sted at bo, kan det stadig være trængt med pengene, når man skal betale huslejen månedligt. Heldigvis er det også muligt for dig, at tage lån til husleje, så det ikke skal være så stramt med økonomien i hverdagen.

 

Lånaftaler behøver så at sige ikke kun at være til dig, der skal ud at investere i en lejlighed og skal betale et stort indskud. Det kan lige så vel være til dig, der har brug for lidt økonomisk spillerum i hverdagen, og synes det er svært at få det hele til at køre på SU.