Breaking News

Tag på en alternativ ferie denne sommer

Leder du efter et alternativ til den klassiske 7-dages badeferie i Spanien? Det er faktisk ikke så svært, som du måske tror. Der findes nemlig mange fantastiske måder at rejse på, og i flere tilfælde behøver du ikke engang at bevæge dig specielt langt væk fra de danske grænser. Så får du både feriestemning og kort rejsetid – det kan faktisk nærmest ikke blive bedre.

Oplev historien tæt på

Du har helt sikkert opfanget et par ting eller to om Danmarkshistorien i løbet af dit liv, men har du nogensinde besøgt de legendariske steder, vi altid nævner i flæng? Et godt udgangspunkt kunne være at besøge de forskellige steder, som har en relation til grænsen mellem Danmark og Tyskland. For eksempel er Dybbøl et flot og spændende sted, hvor du virkelig kan forestille dig, hvordan slagene har udfoldet sig.

I Nordtyskland finder du også en masse steder, hvor du kan spore den danske arv. Der er for eksempel Dannevirke, hvor du blandt andet kan se et museum, der fortæller om det dansk/tyske samarbejde gennem tiderne. Du finder ligeledes mange små seværdigheder rundt omkring, som fortæller noget om det lange forløb, der ligger forud for grænsen. Samtidig er naturen supersmuk i Nordtyskland, så du får store historiske oplevelser kombineret med grønne bakker og forhåbentligt solskin.

Vejret minder meget om det danske, så du skal nok være forberedt på, at det godt kan regne. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få en fantastisk oplevelse alligevel!

Oplev verden med kajak

Hvis du aldrig har været på kajakferie, så er det da ved at være tid! Der er bare noget helt specielt ved at sejle rundt langs floder og kyster, og du kan virkelig få set nogle ting, du ikke normalt lægger mærke til. Du kan både sejle i kajak i Danmark og i en lang række andre lande – det kræver egentlig bare, at der er vand at sejle i.

Et godt udgangspunkt vil være at investere i en sit on top kajak, og så skal du naturligvis sørge for at få den testet, inden du for alvor tager afsted. Hvis ud aldrig har prøvet at sejle i kajak før, er det en god ide at tage et kort kursus eller lignede, så du lige får styr på det grundlæggende.

Det er også en forudsætning, at du kan svømme, for ellers kan det godt blive temmelig problematisk. Kajakker har det med at vælte af og til, så du skal være i stand til at bevare roen og komme videre derfra.

Hvis du har styr på det grundlæggende ting, er en kajakferie en skøn ide. Selv hvis du ikke har sejlet i kajak før, kan det sagens lade sig gøre. Det kræver bare lige, at du sætter dig lidt ind i tingene på forhånd, men så er du sådan set også klar til at komme afsted. Det kan jo være, du har en ven eller veninde, der gerne vil med. Det er en god oplevelse at dele med hinanden.