Breaking News

Undervognsbehandlingens hvad og hvorfor

Med en god undervognsbehandling er din bils undervogn og hulrum beskyttet mod rust på de mest udsatte steder. Bilens levetid er afhængig af den rette vedligeholdelse, og med løbende undervognsbehandlinger kan du mindske udgifterne til rustreparationer, udskiftninger af mekaniske dele og samtidig sikre en højere gensalgsværdi af din bil. En undervognsbehandling kræver en dygtig faglært, der har kendskab til netop din bilmodel og har de rette sprøjteskemaer til optimal behandling. Undervognen er nemlig svær at komme til uden lift til at løfte bilen op, og undervognen skal typisk skilles ad for at udføre rustbeskyttelse de rette steder. Derfor bør du søge hen til et autoriseret rustbeskyttelsescenter i dit lokalområde.

Undervognsbehandling i Århus

Bor du i Århus, er der ingen grund til at skulle køre langt for at få en veludført undervognsbehandling på din bil, om så den er fabriksny eller veteran. Er du i tvivl om, hvorvidt din bil trænger til en undervognsbehandling, så følg dette link: https://elboe.dk/undervognsbehandling/. Her kan du blive klogere på rustbeskyttelse og få kontakt til et professionelt automobilcenter, der tager en individuel vurdering af din bil.

Gør din bil vinterklar med en undervognsbehandling

Selv fabriksnye biler kan have brug for en undervognsbehandling og rustbeskyttelse, da de fleste biler ikke er fremstillet direkte med det danske klima for øje. Det danske klima har nemlig generelt en meget høj luftfugtighed, og sammen med salt og sne på vejene om vinteren har det stor indflydelse på bilens undervogn. Derfor er danskerne som udgangspunkt nødt til at få foretaget en undervognsbehandling oftere end i andre lande.

Hvor ofte skal din bil undervognsbehandles?

Behovet for undervognsbehandling afhænger hovedsageligt af dit kørselsmønster samt biltype og forfatning. Kører du meget i vinterhalvåret på veje med salt og sne, skal din bil rustbehandles oftere, da især salt er meget hårdt for bilens undervogn. Herudover er daglig kørsel på grusveje også med til at øge risikoen for rust. Derfor anbefales det typisk at få foretaget en undervognsbehandling hvert andet eller tredje år for at forebygge udvikling af rust på kritiske områder. Kort sagt er det bedste råd at få det gjort i tide og vælge et autoriseret rustbeskyttelsescenter med sprøjteskema til din bilmodel. Forebyggelse er langt mere effektivt samt på sigt også både billigere og økonomisk mere overskueligt end når skaden først er sket. Ofte er det desuden et stort plus til bilens salgsværdi, når den præsenteres med en undervogn, der står modstandsdygtigt klar til det danske klima.