Breaking News

Undgå panik: Sådan skal du reagere, hvis du er involveret i et færdselsuheld

Man håber selvfølgelig aldrig, at det kommer til at ske hverken for sig selv eller andre mennesker, men realiteten er desværre sådan, at færdselsuheld sker i større eller mindre grad hver eneste dag. Et færdselsuheld kan være en skræmmende oplevelse – også selvom ingen mennesker kommer til skade.

Det er derfor nemt at gå i panik, hvis man pludselig befinder sig i et uheld, hvilket er langt fra optimalt i sådan en situation. Læs med herunder og bliv klogere på hvordan du skal reagere, hvis du er involveret i et færdselsuheld.

Genkend situationen

Når man pludselig er involveret i eller er vidne til et færdselsuheld, så handler det i første omgang blot om at genkende situationen og fastslå, at der er tale om et færdselsuheld. Et færdselsuheld bliver i ordbogen defineret som et uheld, hvor et eller flere køretøjer bliver beskadiget, og hvor evt. personskader kan forekomme.

Færdselsuheld dækker dermed alt fra mindre sammenstød, som kun resulterer i nogle få buler på bilerne, til de større ulykker hvor mennesker er kommet til skade eller omkommet.

Tjek om der er brug for hjælp

Uanset størrelsen på uheldet så bør du vurdere, hvorvidt der er nogle mennesker, som har brug for hjælp. Hvis der er kommet mennesker til skade i uheldet, så bør du først ringe til ambulancen og så hjælpe de sårede bedst muligt.

Hvis man blot er vidne til et uheld, så kan der nogle gange ikke være så meget, man kan hjælpe med. Her gælder det blot om at give sit vidneudsagn og undgå at gå i vejen for ambulancer og oprydningsarbejderne.

Hvis du selv er indblandet i et færdselsuheld, så kan man i flere tilfælde søge erstatning. Dette skal man selvfølgelig vente med, indtil hele uheldet er afviklet. Hvis du vil vide mere, så kan du læse mere om erstatning ved færdselsuheld her.

Tænd for katastrofeblinket og brug advarselstrekanten

Lige meget om du selv er involveret i uheldet eller er vidne til det, så bør du altid tænde for katastrofeblinket i din bil, sådan at de bagvedkørende bliver klar over, at der er sket noget på kørebanen. På denne måde er du med til at begrænse skaden så vidt muligt.

Dernæst er det også en god ide at opstille advarselstrekanten, hvis det er sikkert for dig at forlade bilen. Advarselstrekanten skal have front mod køreretningen, og den skal være opstillet mindst 50 meter væk på lande- og hovedveje, og mindst 100 meter væk på motorveje. Hvis der er en kurve lige inden færdselsuheldet, så er det ligeledes en god ide at sætte trekanten før kurven.

Hvis du er i stand til det, og du ikke udsætter dig selv for unødvendigt fare, så kan det også være en god ide at rydde kørebanen for evt. løse genstande. På denne måde gør du det nemmere for ambulancen og politiet at komme frem til færdselsuheldet.

Husk at få de involveredes og vidners informationer

Hvis du selv har været involveret i færdselsuheldet, så er det vigtigt – hvis du er i stand til det – at indsamle så mange relevante informationer om uheldet som muligt. Sørg for at få modpartens registreringsnummer, navn, adresse og telefonnummer.

Hvis der er vidner til uheldet, eller hvis du selv er vidne, så er det ligeledes en god ide at få disses oplysning, sådan at de kan kontaktes for at få deres udsagn om uheldet.

Et godt tip at huske på, når uheldet er ude, er aldrig at diskutere, hvem det bærer skylden for ulykken på stedet. Man bør ligeledes heller aldrig underskrive, at man bærer skylden. Dette er op til de involveredes forsikringsselskaber at vurdere, og det kan dermed skade ens sag, hvis man bare påtager sig ansvaret for uheldet.